måndag 28 juli 2014

Turfare med koskräck

Sen sist har jag lyckats blivit jagade av kor två gånger. Ena gången var på jobbet och andra gången var vid turfzonen "Labroängar". Där måste du gå över en bro med ribbor och in i en hage för att kunna ta zonen. Korna var rätt långt borta och jag trodde att de var i en annan hage med ett staket mellan mej och dom. Plötsligt närmade sej korna och jag upptäckte att vi var i samma hage! När zonen var tagen flydde jag fältet eftersom jag tycker kor är rätt stora. Halvvägs över bron och halvvägs mot tryggheten bestämmer jag mej för att jag nog vågar stanna för att ta en bild. När jag vänder mej om far foten ner mellan ribborna och plötsligt satt jag fast eftersom min hårt cyklande vad är något bredare än min lilla fot. Eftersom jag inte gärna ville ringa efter "kollegorna" på brandstationen, det pratas nog redan tillräckligt om det tokcyklande halvgalna fruntimret från nattpatrullen, ryckte jag helt enkelt loss benet med ett skrubbsår och ond vad som följd. Men vad hindrar en turfare på jakt efter regionssegern....ja, kor då kanske!


Ja, det har varit mycket djur i helgen! Jag har haft kattfrämmande och en morgon på landet träffade vi på det här gänget.


Annars har jag också hunnit bada. I lördags vaknade jag redan tolv av värmen och det är inte bra när man har två nätter kvar att jobba. Till slut visste jag inte vad jag skulle ta mej till så helt sonika packade jag en väska och tog bilen till Jogersö Havsbad. Där somnade jag så gott så mellan doppen¨. Jag sov så till den milda grad att vid ett tillfälle när jag lyckades öppna ögonen stod mannen vid grannfilten och glodde på mej. Förmodligen undrade han om jag var "typ" död eller nått. Eller också snarkade jag!! ;)

Och ikväll då blev det tips på Anderslund och turf förstås, leder med 20 000 poäng. Hoppas det håller till söndag!! Imorgon blir det "slöturf" på Jogersö med Tina och på kvällen middag i hamnen med Hanna, Patrik och Patriks föräldrar! :)

Som avslutning bjuder jag på lite bilder från platser dit turfningen kan ta en. Massor av kärlek till alla!!


torsdag 24 juli 2014

Turfar runt!

Vad som hände på turfrundan i morse vet ni allihop! Jag var som sagt tvungen att svalka av mej och tillbringade hela eftermiddagen på Jogersö Havsbad. Idag blev det ingen kajaktur, utan istället låg jag antingen i böljan den blå eller i sanden med min bok. Och sen är klart kunde jag ju inte låta bli att lägga beslag på de närmaste turfzonerna. ;)

Vid halv fem begav jag mej hemåt för att äta och ladda batteriet i telefonen. Ett tag var min plan att slänga cykeln i gamla Skodan och bege mej till Katrineholm för att turfa runt där. Det är nämligen så att de flesta zonerna i stan redan är mina och ta egna zoner igen ger inte särskilt mycket poäng. Den väntande Norgeresan och plånboken tillsammans med mitt rätt så dåliga batteri i telefonen fick mej dock att tänka om. Istället blev det ett område i stan som fortfarande var rött för mej....rätt många zoner och massor av poäng i jakten på distriktssegern. Mitt dåliga lokalsinne gjorde som vanligt att jag fick cykla bra mycket längre än vad jag behövde, men just nu, och alldeles tillfälligtvis är första platsen min! Min närmsta konkurrent bor i grannkommunen, och ikväll har jag bett kollegan som bor i samma kommun sätta snarskank för hen vid första bästa tillfälle. I spel är alla medel tillåtna! ;) Kram till alla turfare! Canon

Newpier i Nyköping!

Arg och 100 kronor fattigare

Idag på morgonen gav jag mej av på en turfrunda och passerade då centrum. En av zonerna är belägen på Storgatan och där blev jag då förstås stående en stund medan jag tog zonen. Bredvid mej stod en av sta´ns tiggare på darrande ben stödd på en käpp. Ofta brukar jag ge en femtiolapp, men denna gång hade jag bara en hundring i plånboken och det tyckte jag kändes lite väl mycket.

Bäst vi stod där, tiggaren och jag, kom en yngre man förbi. När han passerade oss sa han till tiggaren något i stil med: "Lite medicin kan du få, så slipper du stå där och skaka. Det har jag nämligen." Och så låtsades han lägga något i tiggarens kopp, allt med ett nedvärderande hånflin i ansiktet. Jag blev så j---a förbannad och skämdes som en hund för min medmänniskas beteende att jag gav tiggaren hela min hundring.

Jag är ju nämligen alldeles övertygad om att ingen människa som inte behöver förnedrar sej genom att stå och tigga på en gata långt från nära och kära, hem och familj. Så mycket tror jag inte heller de tjänar när jag följer debatten om tiggarna i svensk media att de åker hit för att bli rika. Jag tror att de nätt och jämt får ihop till sin familjs försörjning under ytterligare ett halvår någonstans i ett av Europas fattiga länder. Om skakningarnas äkthet kan också diskuteras och egentligen tycker jag inte det hör till saken om det är äkta eller inte. Vore jag så fattig att jag var tvungen att tigga ihop till mat åt mej och min familj skulle jag nog också ta till ett och annat trick för att få en krona extra. Kanske skulle jag kunna be en medmänniska stå bredvid mej och förnedra mej så mycket som möjligt för att väcka medkänsla, det skulle nog i varje fall inte vara så svårt att få tag på en villig kandidat!!

Jag tycker det är så sorgligt att vi i vårt moderna, välutbildade och på många ställen rika samhälle inte kan få bukt med fattigdom och utanförskap.

Nu ska jag till sjön och svalka av mej innan jag kokar över!!

Var rädda om er i sommarvärmen! Kram!

måndag 21 juli 2014

Vilken sommar vi har!! :)

Jösses vad jag har fått fundera på vad jag gjorde i lördags, men plötsligt så kom jag på det. Jag började dagen med att åka till mamma och pappas stuga för att ladda upp med en hel bytta röda vinbär. Tillsammans med lite hallon och rabarber blev det jättegod saft, Sen blev det tvättstuga och storstädning på eftermiddagen. Jag hann också med två stycken duschar, en rätt smutsig och en lite renare.

Jo, så här var det!! På eftermiddagen bröt ett rejält åskväder ut över oss. Med åskan kom regnet som var riktigt kraftigt. Plötsligt började det spruta vatten över min altan från hängränna och stuprör. Naturligtvis var det stopp och i koppen under röret var det fullt av skräp. Impulsiv som jag är dök jag bara ner i hålet med näven och efter att ha öst bort massor av skit liksom lossnade proppen i röret och ut for minst tre hinkar regnvatten och en hel del skit från hängrännnan som en fontän över hela mej förstås. Ja, det var bara att hoppa in i en något renare dusch och tacka sin lyckliga stjärna för att tvättstugan var bokad till eftermiddagen.

Igår var jag igen vid mamma och pappas stuga och rensade lite ogräs och idag har jag försökt mej på att få ner ett av jordankarna som ska hålla staketet på baksidan på plats. Efter en timmes kämpande gav jag upp och begav mej istället ut på en turfrunda. Lite sugen har jag blivit på att ro hem segern i vårt distrikt den här månaden. De andra turfarna verkar hålla sej rätt så lugna i värmen och själv har jag mycket tid att lägga på turfandet just nu. Ja, vi får väl se hur det slutar både med turfandet och jordankaret, en redig slägga är i varje fall inlånad...till jordankaret alltså.

Kan i varje fall konstatera att jag haft en alldeles underbar långledighet. Slutar med en bild på en av minst fem sorters näckrosor som just nu blommor i slottsdammen. Akta er för åskan som mullrar igen.....KRAM!

fredag 18 juli 2014

Tjejfest och gongbad

Tjejträffen blev väldans trevlig. Tre av oss träffades en stund innan maten för att ta en cider i gröngräset på Vallarna. De andra mötte upp strax innan maten, så till bordet blev vi fem där alla kände varandra på olika sätt. Mycket prat blev det och som sagt väldigt trevligt!! Ny träff är planerad till hösten. :)

Och sen igår var det då dags för paddlingen med yoga och gongbad. Jag cyklade till Jogersö så jag var där redan vid tolvtiden. Jag läser just nu en bra bok och det var riktigt skönt att ligga i solen och läsa och ta sej ett dopp emellanåt. Vid tre var jag på plats vid Kajak och fritid och sällskapet på ca 12 personer började ta fram och packa kajakerna för utflykten. I vanliga fall brukar tydligen det första passet med khundaliniyoga vara på Jogersö, men eftersom det var så mycket folk vid badet gav vi oss direkt ut med kajakerna för att yoga på en ö istället. (Det var jag väldigt glad för eftersom alla tjejer igår hotade med att komma och titta och heja på mej). Khundaliniyogan kände jag väl igen från träffarna i våras, både passet och läraren var samma. Det var väldigt härligt att yoga utomhus i sol och vind från nästan öppet hav.


Efter en timme med yoga och meditation gav vi oss iväg i kajakerna igen. Vi paddlade mot gongmästaren Martins stuga där vi skulle få uppleva ett gongbad. En del hade provat tidigare, men för mej var det första gången. Vi fick alla lägga oss på madrasser och sen började Martin slå på en stor gonggong, så olika toner med olika kraft omgav oss. Tiden förlorade sin mening, så egentligen har jag ingen aning om hur länge vi låg där, lyssnade och kände vibrationerna från gonggongen. I efterhand kom jag och tänka på när vi besökte klostret Tigers Nest i Bhutan och munkarna där spelade i horn gjorda av människoben som också gav starka vibrationer, som fick håret på i varje fall mina armar att resa sej. Hur som helst var gongbadet väldigt skönt och avkopplande och jag ville inte gärna stiga upp för att ta itu med paddlingen och en lång cykeltur hem. Efter lite soppa och bröd, med frukt och choklad till efterrätt i stugan återfick jag krafterna, i varje fall till strax före elva då jag ramlade av cykeln utanför dörren hemma och stupade i säng.

Idag har jag varit hos mamma och pappa i deras stuga hela dagen. Ibland saknar jag min trädgård och då är det en dröm att kunna åka dit och rensa ogräs. Finns det något som är lika mediativt som yoga är det för mej ogräsrensning. Det är så avkopplande att vårda något som växer för att sedan skörda, koka sommarsoppa på egna ärtor och göra saft på röda vinbär och rabarber. Odlar man bara blommor som jag gör på min lilla uteplats är väl belöningen att betrakta de ljuvligt vackra rosorna och känna doften av de nyss utslagna luktärtorna en ljummen högsommarkväll.

Visst är det väl härligt att leva hörre´ni. Kram!

tisdag 15 juli 2014

Kajaktur

Jomenvisst, orkade jag med en kajaktur idag. Det blev cykeln till Jogersö där jag bokat en kajak hos Kajak och fritid. Jag anlände lite före bokad tid så jag fick i mej lite lunch på stranden innan det var dags att med sjökortet riggat i fören ge sej iväg på en tre timmars tur i Oxelösunds skärgård. Jag följde en tur som Martin på Kajak och Fritid rekommenderade, en tur runt Jogersö och genom Jogersökanal. Efter kanalen valde jag att runda Jogersö-Bergö och passerade därför det nuförtiden välkända café Skärgårdsvåfflan sjövägen. Hade jag vetat hur jag skulle "landa" kajaken och ta mej ur den på ett något sånär snyggt sätt hade det nog blivit en våffla. ;)


Turen fortsatte istället och ett tag visste jag nog inte riktigt var jag var trots sjökortet och ett gammalt förarbevis för båt i bakfickan. Hårt kämpande i motvind fick jag plötsligt se Krokholmen och den kände jag igen. I glädje ruset över att äntligen veta var jag var blev det även en tur till Vibäck samtidigt som jag rundade Krokholmen. Paddlingen började faktiskt flyta på rätt bra mot slutet, så jädrans härligt!! Helt fantastiskt, faktiskt!


Mindre bra flöt landgången vid Jogersö. Med ben stela som bambustänger och värkande armar försökte jag trassla mej loss ur "stänkskyddet" och iland med äran i behåll. Rätt bra gick det nog i varje fall!! :) Sen blev det fjärde doppet för året och en stund i solen innan jag trampade hemåt igen.

Nu ikväll har morgondagens tjejkväll planerats och yngsta dotter´n kom på besök. Nu kommer en modern klyscha som slutkläm, det ständiga Carpe Diem, fånga dagen. Moderna klyschor till trots tror jag att jag lyckats bra så här långt på långledigheten!!

Kram och kärlek till er!

måndag 14 juli 2014

Ledbruten!!

Jo ni!! Idag har Cecilias slagits med en betongklump i storlek large. Staketet på framsidan är ju färdigt, men jag har ju ett på baksidan också, som jag bestämde mej för att riva idag. Jag sågade sönder det i delar och att skruva loss reglarna från cementklumparna var inga problem alls. En cementklump for upp lätt som en plätt med ett litet plopp, men sen tog det stopp. Den andra cementklumpen med tillhörande hållare satt som den vore fastgjuten direkt i backen. Jag kämpade och jag slet och ibland yppade jag nog en liten svordom också. Efter en timmes kämpande fick jag en bra idé. Ni vet, när man rensar ogräs, så är det alltid lättare när jorden är blöt, så varför inte. Efter två hela kannor med vatten ner i hålet tog jag sats med spettet och plask sa det. Gyttjan stänkte både högt och lågt! Men den förargliga cementklumpen började sakta men säkert röra på sej i sidled i varje fall. Efter ytterligare en halvtimmes kämpande, förmodligen såg jag både ut och lät som Hoahoa, en riktigt skitig Hoahoa dessutom,kunde jag så äntligen lyfta upp eländet ur hålet, och den var verkligen dubbelt så stor som den första cementklumpen. Segern var min och det var med ett glädjetjut jag med en sista kraftansträngning slängde skiten i en container på soptippen.

Annars idag har jag varit en tur på stan för att beställa valuta till Norgeresan och naturligtvis blev det lite turfande på vägen. Nu ikväll var det tipspromenad vid Anderslund med turfande på både dit- och hemvägen. Faktiskt stötte jag ihop med ännu en annan turfare idag, trevligt folk dom där! ;)

Nu ikväll värker ryggen som attans, hoppas verkligen jag kan genomföra min planerade kajaktur imorgon! Var rädda om er! Kram

Avsvimmad turfare!!


söndag 13 juli 2014

Hej bloggen!

En mysig helg går mot sitt slut. Igår blev jag bjuden på grillning i mamma och pappas kolonistuga. Min bror, hans Anne och Samuel var också där. God mat och trevligt sällskap i en helt underbar omgivning med blommor och blader i alla upptänkliga varianter, helt enkelt jättemysig var kvällen. På vägen hem gjorde Johan, Anne och jag sällskap och efter en liten kisspaus hos dom blev det en rejäl turfrunda på nattkröken.

Idag räknade jag med regn och åska, men av det blev det inget. Tvättstugan blev dock avklarad och jag hann dessutom baka bullar, två sorters kakor och en laddning rågkakor...frysen full och alla kläder rena! Nyttig söndag och nu är det bara att njuta av resten av långledigheten!! På torsdag med yoga och paddling för det fanns plats!! Så spännande det ska bli!!

Nattpatrullen på väg ut i natten....en bild från i torsdagskväll.


KRAM!

fredag 11 juli 2014

Helt och fullkomligt slut

Två jobbarnätter till har passerat och i morse gick jag av för att vara långledig i tio hela, förhoppningsvis underbara dagar. En del har hänt sen sist, jag har bland annat blivit med bil. Hanna och Patrik har köpt bil vilket innebär att jag nu på heltid har den gamla Skodan som jag här på bloggen brukar kalla "familjebilen". Trots spännband för ihophållning, sprucken framruta, baklucka som alltid går i baklås och diverse andra smärre problem är jag glad för att ha bil. Genast började jag planera och fundera på var jag ska kunna åka och vad jag ska kunna göra.

Idag när jag vaknade började jag med att åka tillbaka till Jogersö för att hyra kajak. Tidigare har jag bara paddlat kanot så lite annorlunda var det med kajak. Annorlunda, men helt underbart. Mycket teknik saknas, men det är bara att fortsätta öva. På tisdag tänkte jag eventuellt ta en längre tur och på torsdag har jag hört mej för om en kajaktur med yoga och gongbad, hoppas bara att det finns plats kvar.

Det här inlägget blir inte längre. Efter en intensiv eftermiddag med kajaktur och ny turfmedalj är jag verkligen helt och fullt fullkomligt slut. Men VÄLDIGT nöjd och glad!!

God natt med er och dröm goda drömmar....kram!


tisdag 8 juli 2014

Hej bloggen!

En intensiv jobbarhelg har passerat sen sist. Trötta kroppar, svidande ögon och virriga hjärnor men ändå många glada skratt. Nu har bästa kollegan gått på semester och det har jag minst sagt fått höra mycket om i helgen. Trots ihärdig mobbing de sista nätterna får jag önska dej en riktigt bra semester!

Igår när vi gått av och jag sovit några timmar bar det av till Norrköping med Hanna för att hon skulle prova sin brudklänning sista gången. Det blir nog till att ta med ett stort paket näsdukar till kyrkan när mamma gråter redan vid provningen, hon är så söt vår lilla tjej. Vi hann också med trevlig lunch och ett besök på köpcentret innan det bar av hemåt Nyköping och tipspromenaden på Anderslund. Mor och far, bror och brorsbarn, döttrar och en av svärsönerna gjorde allt för att lyckas få tolv rätt på tipset. Jag lyckades inte sämst den här gången i varje fall.

Och idag blev det en cykeltur till Oxelösund och havsbadet vid Jogersö. Jag börjar tro att jag cyklar för mycket när jag inte ens tycker det är långt till Oxelösund! ;) Hur som helst blev det en trevlig och vilsam förmiddag i solen med Tina. Vi låg mitt i en turfzon som finns där på Jogersö. Vi turades om att ta zonen och fick en hel del poäng utan att göra någonting mer än att ligga platt på rygg och sola, min mage ser ikväll ut som en stor röd tomat och svider rätt bra.

Sen har jag byggt staketet klart och inhandlat en solstol, framsidan är KLAR! Och ikväll skulle jag turfa hem poäng, men jag fastnade vid zonen "Tjuvholmen" och njöt av den vackra solnedgången. Livet är tamesjutton alldeles helt underbart!!

Kärlek till er!


torsdag 3 juli 2014

Exploderande cykeldäck och galna gubbar!

Ny bil och ny tur på jobbet, men det gick ändå bra både måndag- och tisdagnatt. Första natten körde vi lite vilse långt ute på landet, men det gjorde inte så mycket. Tack vare det fick vi på nära håll se en älgko med en liten kalv vid sin sida. :) Ser fram mot jobbarhelgen och hoppas få se fler djur.

Men nu har jag varit ledig en natt och en hel del har hunnit hända. Igår eftermiddag kom brorsan med stora lastbilen från sitt jobb, sen bar det av till Byggmax för att hämta hem virke till staketet. Det gick som en dans tack vare Johan! Jag fick hjälp att lasta av och nu ligger brädorna i en snygg trave på uteplatsen. TACK FÖR HJÄLPEN, JOHAN! Sen på kvällen igår gav jag mej ut en runda för att turfa lite, men det gick sådär. Min gps hade fått spatt och min lilla "gubbe" hoppade runt som om han vore galen, så det var bara att vända hem igen utan några nya zoner i bagaget.

Idag hade jag tid bokad för en genomgång av min cykel. Kedjan behövde sträckas och växlarna hackar så konstigt ibland. I måndags upptäckte jag också att bakdäcket var helt blankslitet fast inte cykeln är särskilt gammal. (Kan det vara turfningen månntro). När jag kom fram till Bjöörnscykel skulle cykeln provcyklas för att reperatören skulle försöka reda ut vad det var för fel på växlarna. Han trampade iväg och försvann snart bakom ett staket.....och PANG lät det plötsligt. Strax kom en glad reparatör promenerande med min cykel. Han kunde rapportera att bakdäcket nu verkligen behövde bytas för det hade exploderat!!! Snacka om tur i oturen att få helpunka på en cykelverkstad! :-)))

På hemvägen blev det en tur till Blomsterlandet för att inhandla lite nya blommor till köksfönstret. Det var väldigt lättrampat! Jag provade igen att turfa, men min lilla "gubbe" var fortfarande galen, vilt skuttande runt på kartan i spelet. Det verkar vara "någon" som tycker att jag ska bygga staket istället! ;)

Jodå, bygget har sakta men säkert kommit igång. De första brädorna är kapade i rätt längd och nu inväntar jag grannens hemkomst, för att jag ska låna ett vattenpass av honom, reglarna ska riktas innan staketbygget kan påbörjas på allvar. Lite torrare väder skulle inte eller vara så tokigt..... rätt rart dock att sitta i köket med tända ljus och nya blommor i fönstret och blogga.

Stor kram till er!!