onsdag 29 april 2015

Full fart

Idag har vi aprilväder. Mörka moln seglar upp och så faller regnet......och vips skiner solen igen och grönskan glimmar ännu grönare......så vackert.

Här händer det mycket i vanliga ordning. Idag har jag stökat runt med en facklig fråga, som gjort att jag fått ringa både hit och dit. jag har lärt mej mycket, jag har pratat med många trevliga människor och problemet blev utrett så gott det går.....känns bra. Jag har också utvidgat min lägenhet litegrann genom att ta fram utemöbeln på altanen, och planterat några av de växter jag köpte igår. Jag tror att min baksida såsmåningom kommer att bli jättefin!

Och igår då hade jag en fantastisk dag ihop med mamma, pappa och Hanna. Mammas födelsedag skulle firas och det gjorde vi med en tur till Billbäcks trädgård i Svärtinge strax utanför Norrköping. Det blev plantshopping förstås, lunch med vin (stackars pappa fick köra igen) och presentutdelning.


När Hanna och jag blivit avsläppta i vårat kvarter följde jag med henne hem för lite trädgårdsarbete.....och ett glas vin till en vanlig tisdag. En sån trevlig dag det blev och mamma verkade så nöjd med sin födelsedag! :)

Och nu är det hög tid att ta itu med de sista två nätterna innan långledigt, men först lite yoga!

Kram och kärlek!

måndag 27 april 2015

Tacksamhet

Igen är det måndag och jag tar mej tid att fundera över vad som gjorde mej tacksam förra veckan......och det är en hel del.

Mina ungar och deras respektive

Ny mobil.....

...Och att turfgubben dök upp i den också

Bra batteri och starka ben för långa turfrundor

Ett jobb som jag älskar

Våren

Mat på bordet och rent vatten att dricka

Kolonin

Naturen

Flygbiljetter till Alicante bokade

Att få bestämma själv

Det blev veckans lista! Och vill ni se fler listor kan ni klicka här!! Kram och kärlek!

söndag 26 april 2015

Jobbarhelg!

Denna helg har det arbetats.......och en bild på jobbarbilen utanför stationen får bli mitt bidrag till veckans helgbild!


Kram på er!

Nepal

Idag tänker jag på alla människor i Nepal, Nepal som bjöd oss på en fantastisk upplevelse för några år sen.



lördag 25 april 2015

Fototriss tema struktur

Vaknade efter natten pigg som en mört, kanske var det energibrödet jag shoppade på Ohlsson brödbod i morse som fick fart på mej. Ja, hur som helst kollade jag in fototriss och funderade en stund på hur jag skulle tolka veckans tema. Och till slut slog det mej att jag kunde kombinera det bästa jag vet.....fotografering och turfning.

Det är nämligen så att när jag turfar orkar jag inte alltid hoppa av cykeln. Istället håller jag i mej i diverse saker medan jag väntar på att zonen ska bli tagen.I hamnen består broarna av trä och de har en skön struktur, varma och mjuka att hålla i.


Vid Nyköpingshus består broräcket av stål, som inte alls är lika skönt att hålla i. Här kom strukturen i ofokus när en tärna trotsade det kalla och hårda strukturen för att gör mej sällskap en stund.


Sen fotade jag också en stenbros struktur, men bilderna blev inte alls så bra. Istället bjuder jag på den här bilden som inte heller är så kul. Min älskade cykel och strukturen på berget där jag brukar hålla i mej när jag tar zonen NyTennis.


Det blir mitt bidrag till FOTOTRISS! Kram och kärlek!

fredag 24 april 2015

Glädjande nyhet

Igår kväll fick jag ett mail från admin på spelet turf, där det bara stod en sak: "FIXAT". Jag sprang och hämtade telefonen och kunde konstatera att min älskade gubbe var tillbaka igen. Jag blev så glad och admin hade tur som inte var i närheten.... han fick istället ett svarsmail med texten: "Puss......jag älskar dej!" Och det gör jag faktiskt......:)!

Idag så blev det en tur till stan för att köpa biobiljetter. Det blev en lång turfrunda också och bara 15% procent av batteriet gick åt i nya telefonen.....herregud.....jag kommer att turfa ihjäl mej!

Tre nätter ihop med patrullen väntar.......kram och kärlek!


torsdag 23 april 2015

Jordskott

Har följt serien "Jordskott" på svtplay under våren. Den var underbart ovanlig och fick många att både fastna för serien och reflektera över den. Många ser den som en ren skräckfilm medan jag som är lite insatt i klimatproblematiken nästan ser serien som en snabbspolad sanning.

Sakta men säkert, genom att leva som vi gör, dödar vi våra barnbarn........!


Hej bloggen!

Näe då, jag har inte sörjt ihjäl mej precis. Min älskade "turfgubbe" är fortfarande försvunnen men jag har inte grävt ner mej för det. Tvärtom har jag spottat i nävarna och smörjt kedjan och cyklat som bara den med min nya "gubbe" de sista dagarna. Innan min turfgubbe försvann hade jag alla unika i Nyköping-Oxelösund och det är mitt första mål att återställa när jag börjar om med spelet igen. Det fick mej att ta en promenad på piren sent igår kväll. Först var jag på en föreläsning där en klimatforskare från SMHI pratade miljö och sen träffade jag en vän innan jag kunde bege mej ut på piren för att ta de tre turfzonerna som finns där. Kameran var med och jag fick några bilder.


Och idag har jag trampat vidare till lite avlägsna zoner och sen till kolonin. Där befriade jag träden och hallonhäcken från vinterskyddet och jordförbättrade lite med kompost.


Det blev också fika med mamma och pappa och från deras koloni kunde jag skörda jordärtskockor. De blev till mos ikväll ihop med grillade fläskfilé och bönor från förra årets skörd. När jag höll på med jordärtskockorna slog det mej, undrar jag om det är därifrån författaren till "Jordskott" fått sin inspiration.


Och på tal om "Jordskott" ska jag nu avsluta kvällen med att titta på sista avsnittet på SVTplay.....

Massor av kram och kärlek!

Ps. Tack för alla namnförslag till min nya gubbe! Just nu har jag bara lagt till mitt födelseår till mitt förra nick. Bra att återanvända mitt gamla namn så mina turfkonkurrenter förstår att Canon fortfarande är med på banan.....dock helt "nollad".....i varje fall just för tillfället.......;) Ds.

tisdag 21 april 2015

Hjälp

Min turfgubbe och med den alla medaljer och poäng är borta!! Den försvann när jag bytte telefon! Något positivt har det med sej i varje fall.....jag får äntligen använda en ledsen graffittigubbe som jag fotade förra sommaren.....jag är inte ledsen så ofta nämligen. :)


Men jäklar anama......... får jag inte tillbaka min turfgubbe får jag väl spotta i nävarna och smörja cykelkedjan och börja om från början igen!

Frågan är vad jag ska heta då.....mitt förra nick var Canon. Någon som har ett förslag??

Kram på er!

måndag 20 april 2015

Tacksamhet


Denna vecka hakar jag på tacksamhetslistan. Jag har så mycket att vara tacksam för.

Fackutbildning

Vårväder

Promenad med en god vän

Nybesiktad bil

Biltur på landet

Nyrenoverat kök

Fika vid Ekenäs kvarn

Lunch med en bloggkompis

Gullvivor och havsörnar

Grillning med Hanna

Vårbruk vid kolonin och lunch i solen

Tät köksblandare

Glass i hamnen med Elin


Det är banne mej en ren fröjd att leva!!!

Kram och kärlek!

söndag 19 april 2015

Helgen

Sitter här och kurar skymning. Jag har fått en konstig vana på långledigheten, när solen går ner slocknar jag också och sen vaknar jag när det blir ljust vid halv fem-tiden, tack och lov har jag somnat om åtminstone nån timme.

Annars har helgen varit fin med strålande vackert väder. Igår var jag vid kolonin hela dagen, en stor del av tiden låg jag på mage och fotade......en av dom bilderna blir mitt bidrag till HELGBILDEN.


Idag har jag varit hemma hela dagen för att städa. Brorsan var här också här och bytte blandaren i köket och efter sista strykningen på ett par skåpluckor blev köket färdigt på eftermiddagen. Det blev så fint så och som sällskap till första middagen i "nya" köket fick jag Hanna som kom på besök.

Och nu har jag massor av tid över. Röda Villan har stängt, utbildningen till arbetsplatsombud är färdig, köket är klart och lägenheten är nystädad.........ojoj....vad ska jag göra nu!? ;)

Kram och kärlek!

lördag 18 april 2015

Tema gräsrotsnivå

Har tillbringat dagen vid kolonin. Det har varit så skönt och rätt så roligt......att kravla runt på mage för att fota från gräsrotsnivå till veckans FOTOTRISS!




Ha en riktigt skön fortsättning på lördagen! Kram

fredag 17 april 2015

Vårutflykter och trevlig lunch

Idag har jag gjort något skoj, jag har träffat en bloggvän för första gången! Tack MiasMix för en jättetrevlig lunch! :)

Igår gjorde jag också mycket skoj. Först träffade jag bästa kollegan Tina i Oxelösund för en promenad med hennes söta hundar i våtmarken. Våtmarken anlades 1993 för att vara det tredje steget i reningen av avloppsvatten. Man kan promenera längs vattnet i våtmarken ända fram till dess utlopp i havet, här kommer lite bilder från en fantastisk promenad.





Vi hade en riktigt härlig förmiddag i Brannäs våtmark! Sen bar det av till Elin och sen vidare till mamma och pappa för en tur på landet. Vi åkte genom min mammas barndomstrakter och besökte bland annat platsen där min gammelmormor och hennes familj bodde i mer än 20 år. Nu fanns där bara en skylt uppsatt av hembygdsförening och brunnen som min morfar grävde då för länge sen.


Såklart blev det en fika i mysiga Ekenäs kvarn också. Jag passade också på att inhandla lite ekologiskt mjöl och så fort köket är klart ska det bli baka av!


Nu tar jag kväller och ska efter många om och men se sista avsnittet av serien Rotskott på Svtplay.

Önskar er alla en riktigt fin helg.......KRAM!

torsdag 16 april 2015

Vi klarade oss i år igen!

Måste bara ta det här med besiktningen av bilen, trots att jag har så många fina upplevelser och bilder från dagen att förmedla.

Jo, jag och gamla Skodan var ju som vanligt i god tid till besiktningen. Vi parkerade och jag anmälde vår ankomst på datorn. När vi väntat en stund började en man med en motorcykel som skulle besiktas slå sina lovar runt oss och rätt som det är kläckte han ur sej vad han ville ha sagt: "Jo, det vore väl bra om du tog bort bogserlinan innan du ska besikta", och med det syftade han på det spännband som de senaste åren hållit ett något trasigt framparti på plats. Han sa också att jag skulle lägga fram varningstriangeln, men se den låg redan så fint, väl synlig i bakdelen i kombin. Mannen var så trevlig så och erbjöd mej både nya sommardäck och hjälp med oljebyte om jag bara ville ge honom mitt telefonnummer. Men se, "fina flickor" är svårflörtade så det gick jag inte med på. :)

Så dök då besiktningsmannen upp och tog älskade Skodan i beslag. Han växlade så gott det gick med min halva växelspak, kastade halva järnringar i en hink när han inspekterade framhjulen och passerade bakluckan med de utstickande vantarna som hindrar bakluckan att gå i baklås med en smått fundersam min. Öppna vågade han sej inte på utan istället tog han sej en titt genom rosthålet där bak och när han fick se varningstriangeln som låg där blev han nog nöjd. Och sen plötsligt var det dags för domen: "Jaha, då var det klart för i år!" "Va, hur menar du då?" "Jo, jag menar väl att du har fått några anmärkningar som ska fixas, men annars är det bara att köra!"

Jag gick till kära Skodan som stod utanför och när jag läst igenom protokollet och så äntligen förstod att vi faktiskt klarat det i år igen.....fick han en stor puss på ratten! :)

Mina kära döttrar föreslår att jag i fortsättning ska bära keps och solbrillor när jag är ute och kör.......förstår inte vad dom menar med det?! ;)

Puss på er med!

onsdag 15 april 2015

Long time no see

Hej bloggen.....länge sen nu.....projekt blogg hundra (hundra blogginlägg på hundra dagar) är nedlagd...ligger redan långt efter i utmaningen och tycker dessutom att känslan av att behöva få till ett inlägg om dagen har sänkt kvalitén på inläggen....om de nu någonsin haft någon....men viktigast av allt är att kravet jag ställt på mej själv genom att gå med har alldeles förtagit glädjen med bloggandet......så som sagt....Bye, bye blogg 100....gör ett nytt försök en annan gång!

Vidare kan jag berätta att mitt liv de sista dagarna har varit kaotiskt. I måndags morse blev det sju-tåget till Norrköping för att gå sista delen i kommunals grundutbildning för arbetsplatsombud. Efter en trevlig dag blev det tåg hem vid halv sex och sen iväg till möte med Omställning Nyköping där jag förberett ett medborgarförslag som jag presenterade, hemma vid halv tio.

På tisdagen vaknade jag vid kvart över fyra på morgonen, stressad av att kanske försova mej till dag två av grundutbildningen. Så småningom iväg till sju-tåget för ytterligare en tur till Norrköping. Hemma vid halv sex och iväg till yogan för ett skönt pass och sen hade jag väl räknat med att åka hem och lägga mej, men tji fick jag.....istället blev jag inbeordrad till en extranatt med patrullen.....tjohej.....jag har i varje fall slagit mitt gamla rekord på 26 vakna timmar i sträck med två timmar......och en liten extraslant blir det väl också i lönekuvertet i maj.

Nu är det lunch onsdag och jag väntar på att åka iväg till bilbesiktningen......läskigt.....får se hur det går?! Och sen har jag fyra, härliga, lata, lediga dagar framför mej....... ska börja med att bara hänga i soffan och kolla runt på nätet och läsa ifatt lite hos mina bloggkompisar ikväll........YES!

Här kommer lite bilder från härliga Labroängar, som jag besökte i söndags. De här dagarna har jag verkligen varit glad för det härliga lugn som alla naturupplevelser i helgen gav mej. Massor av kärlek!

En av bänkarna där man kan slå sej ner och se ut över ängarna.


Dräneringsdiket som leder över ängarna och ut i havet.


Ibland önskar jag att jag hade ett bättre objektiv. Jag tror nämligen att det var en havsörn som dök upp över fjärden.......om ni klickar på bilden kanske ni kan se den!:)


Och sist vill jag höra med er läsare om det är någon som vet vad det här är för blomma?


söndag 12 april 2015

Solnedgång

Jag tänkte delta i Marits HELGBILDEN. Där ska man visa lite bilder och berätta lite om sin helg.

Efter målning, tvättstuga och däckbyte tog jag beslutet att bege mej till Tjuvholmen för att titta på solnedgången i fredagskväll. Jag packade filt, te och smörgås och fick en magisk stund ihop med min kamera, bilderna kommer senare i inlägget.

När jag kom hem från utflykten slocknade jag nästan direkt och sov i nära tolv timmar, på lördagmorgonen var jag helt klart redo för långledigheten. Då blev det en liten turfrund, ett besök i stugan, middag med Elin och rummikub hos mamma och pappa, trevlig dag!

Idag blev det ett skönt besök på Labroängar, mer om det kommer en annan gång. Helgen avslutades med ett hiskeligt tufft pass med BodCamp gänget......ojoj, får väl se imorgon var träningsvärken blir värst den här gången.

Och här kommer några bilder från i fredagskväll......kram och kärlek!




Fototriss tema blått


Här kommer mitt bidrag till veckans fototriss där temat är blått! Havet får bli ett av min motiv, havet är blått...... i varje fall ibland.


Här ligger en blå kanot och väntar på våren.


Och så himlen förstås som man njuter så av när den är blå!


Nu ska jag kolla runt bland er andra trissare lite. Kram!

torsdag 9 april 2015

Längtan......

Något trött på målning nu.......i helgen ska jag banne mej få tid för en riktigt skön skogspromenad.


Kram!

37/100

onsdag 8 april 2015

Vårstök

Igår kväll när jag kom till Villan dök en styrelsemedlem upp och meddelade att vi skulle få en ny grupp med gäster till huset. Gruppen var från Bulgarien och skulle sova på villans övervåning istället för den grupp som bott där tidigare och som nu dragit vidare till norra Sverige. Villans husregler förklarades med hjälp av google translate och allt var frid och fröjd. De nya gästerna tyckte de kommit till paradiset efter att ha delat en bil på sju personer som sovplats.

Många av dem uppskattade också att kunna ta en dusch i duschkabinen i källaren. Nu är det så att duschen inte går att låsa och vid nio-tiden på kvällen föll det sej inte bättre än att en kvinnlig rumän krockade med en manlig bulgar i duschutrymmet varpå vilda diskussioner utbröt i båda familjerna och mellan grupperna. Det pratades och gestikulerades hej vilt både länge och väl och jag var alldeles säker på att de förstod varandra som norrmän och svenskar ungefär. När allt lugnat ner sej fick jag veta att de inte fattade ett ord av det den andra sa.....och minst fattade nog jag.....:). Till slut lägrade sej dock lugnet i villan och jag kröp upp i soffan med min bok Eldvittnet av Lars Kepler.

På hemvägen i morse lockade några turfzoner, så cykeln och jag tog en omväg via vackra Linbacke.....fåglarna kvittrade helt sagolikt vackert och jag stannade till för att ta en bild på en fornlämning från järnåldern som finns på området, en stensatt labyrint.


Resten av dagen har jag hängt med målaren som har tapetserat mitt kök.....det kan man nog kalla vårstök!


Kram och kärlek!

tisdag 7 april 2015

Cecilia, som inte kan säga nej

Idag tog jag emot målaren innan jag for iväg på cykeln i fin vädret. Först cyklade jag till kommunals expedition för att göra min hemläxa i sista minuten, nya kurstillfällen i nästa vecka nämligen. Sen blev det en lång turfrunda i det underbara vädret, piren var dock lite blåsig och vid sista zonen fick jag benen duschade vid några tillfällen.


På eftermiddagen har jag vilat lite och målat skåp, suttit i solen på uteplatsen har jag också hunnit med. Och nu är det snart dags att fara till Röda Villan och det är där rubriken på dagens inlägg kommer in. När jag blev tillfrågad om jag kunde "vakta" villan tisdag eller onsdag natt sa jag först ifrån för jag kände att jag verkligen inte orkade. Och så igår gjorde jag goda räkmackor och tog ett glas vitt vin, eller två, för att fira påsken lite i sista minuten. Och vad händer?! Jo, givetvis tittar jag in på Röda Villans volontärschema och ser att onsdagnatten blivit bokad, men inte tisdagnatten och vips så sätter jag där ett kryss och sparar.....!

Egentligen är rubriken missvisande för jag tackade nej först, men efter vinet började jag fundera på alla "säga-nej" kurser man kan gå på och sen började jag tänka att tänk om alla säger nej och bara tänker på sej själva. Vem ska då hjälpa dem som behöver.........får nog ändra rubriken.....varning för vin....är inte bra för nej-sägar moralen vare sej det gäller godis, god ost eller engagemang på Röda Villan.

Aja, det ska nog gå bra det här! Och så tokigt är det inte att cykla Storgatan genom centrum och få slängkyssar från både här och där.

Kram och kärlek! 36/100

måndag 6 april 2015

Vi hade i varje fall tur med korven.....

Oppps, vilken sista natt vi haft i natt, kunderna har skött sej alldeles ypperligt, det är personalen eller i vilket fall jag som varit lite mer än lovligt virrig. Vi gav oss av som vanligt, min kollega körde och jag skötte allt det andra. Rätt snart skulle vi tanka och vanan trogen åkte vi till Statoil för att fylla på diesel. När jag stoppade in kortet i maskinen fick vi besked om att kortet var ogiltigt och efter att ha vänt på det efter alla konstens regler stegade jag in på macken och frågade vad sjutton det var frågan om egentligen.....varpå jag till slut kunde konstatera att vi var på fel mack. Egentligen skulle vi kört brandbilen och hade därför kortet kopplat till den bilen. Men Statoil har god korv och efter en liten överläggning med kollegan beslutade vi oss för att strunta i skammen och gå tillbaka in för att få oss varsin kokt med bröd.

Sen iväg mot nästa mack, och där passade kortet så bra så. Koden knappades in och tankningen påbörjades....plötsligt ropar min kollega: "Du tappade något!" På marken ligger en handskriven lapp med texten: "Varning, använd inte maskinen! Mitt kort fastnade och jag har fortfarande inte fått tillbaka det!" Jag får panik, även fast det "bara" är företagskortet som fastnat och jag börjar tillsammans med min kollega trycka på diverse knappar och banka lite mer eller mindre våldsamt på den satans maskinen. När vi bestämmer oss för att avvika från platsen och jag letar i fickan efter jobbmobilen.......hittar jag kortet. Tänk vad en lapp kan ställa till! :)

Sent omsider bar det iväg in till brandstation för lunch, när vi ätit klart kommer min kollega och ber mej om bilnyckeln för hon glömt något i bilen. Jag letar och letar......och hittar ingen nyckel. Precis när jag bestämt mej för att söka läkare efter helgen kommer jag på att det faktiskt var min käre kollega som körde och därmed hade bilnyckeln. Det är 17 inte enkelt att vara "patrullare" inte.

Resten av natten avlöpte väl och alla kunder lever fortfarande och har hälsan i behåll. Nu ser jag fram emot några nätters ledighet......känns som det behövs.

Här en bild från eftermiddagen när jag träffade min allra bästa familj vid kolonistugan, några av dem är med här.


Kram och kärlek alla!

35/100

lördag 4 april 2015

Påskafton

Denna vecka hoppar jag över fototriss......har inte en enda påsksak att fota och fantasin går på sparlåga.....om det inte gäller köksdesign då förstås.....;).

Fyra skåp kvar att måla och två nätter kvar att vaka över stan tillsammans med 10 kollegor och fullmånen.


Ha en riktigt fin fortsättning på påsken.....kram och kärlek!

35/100

fredag 3 april 2015

Låång fredag

Den här dagen blev verkligen lång.....och trevlig. Jag klev upp som vanligt att satte igång att måla köket. Strax ringde mamma och pappa och frågade om de kunde komma förbi en stund. Jag fick en jättefin bukett med tulpaner och en påse med mumsig choklad.....som snart är slut!

Sen ringde Elin och frågade om vi skulle ta en fika på stan.....och det är klart att man inte tackar nej till det. Valet föll på Hellmanska gården och det var verkligen inte dumt att sitta i solen på deras bakgård och fika. Lite shopping blev det också och på vägen hem visade jag Elin Nyköpings Ljusfabriks bod nere i hamnen. Där kunde jag nästan ha handlat ihjäl mej, men jag väntar till köket blir klart med att köpa något nytt.


När jag kom hem blev det målning igen och faktiskt börjar bit efter bit bli färdigmålat. Det är så himla kul att plocka in sakerna i mina "nya" fräscha skåp.....som inte längre är smutsigt gula utan vita och fina....


En riktigt bra låång fredag blev det och den är inte slut än på några timmar......nattjobb väntar!

Ha en riktigt god fortsättning......KRAM OCH KÄRLEK!

34/100

onsdag 1 april 2015

Lurad

Jo, jobbade ju i natt med min kollega Tina och det var min tur att ratta kommunbilen. På väg till ett larm gick det lite extra fort och när vi skulle passera ett rödljus tändes en jättestor lampa uppepå trafikljuset.......mmmmmm.......tänkte jag. Det tog inte längre än två sekunder innan Tina sa....."Ja du, det där kommer att bli dyrt det! Och ett väldigt snyggt foto kommer du att få"......jag såg tusenlappar med vingar och jag såg hela storhelgs OB:et från påskhelgen bokstavligt talat flyga sin kos....!

Varje gång vi under natten passerade rödljuset, vilket vi gör rätt så ofta, började Tina att humma......"MMM, hur fort körde du egentligen?......Mmmmm, det kommer nog att bli dyrt för dej det här!" Fram på morgonsidan grät jag nästan och till och med Tina började nästan tycka synd om mej och avslöjade till slut sanningen....lampan som tändes är en lampa som finns där för att registrera höga fordon. Lampan används för att kunna skynda på växlingen mellan rött och grönt ljus om till exempel en buss dyker upp........luuuurad!

Vi bestämde oss också för att busa med ett par kollegor, så vi gömde oss bakom deras bil. Tina skulle skrämmas, för det är hon bra på och jag skulle filma, för det brukar jag vara bra på. Vi trodde kollegan skulle runda motorhuven på bilen, men hon kom från andra hållet......överraskningen blev ändå total, men filmen blev sådär....missade liksom själva poängen.....

Annars fortgår köksrenoveringen med vissa komplikationer.....men det ordnar sej nog det med!

Kram och kärlek!